ПОКРАТОК ПОЛИЦИСКИ ЧАС ОД ДЕНЕС -вечерва стапува новата Владина одлука

Владината одлука со која се скратува полицискиот час стапува од вечерва. Тој ќе почнува во 19 часот и ќе трае до 5 часот наутро, а за време на викендите – од сабота во 15 часот до понеделник во 5 часот.

За лицата над 67-годишна возраст ќе биде дозволено движење секој работен ден од 5 часот наутро до 12 напладне.

Понеделник до петок преку неделата ќе биде дозволено движењето на граѓаните од 5 часот наутро до 19 часот. Забраната за движење во целата држава ќе почнува во 19 часот и ќе трае до 5 часот наутро.

Лица до 18 години ќе може да излегуваат од понеделник до петок од 13 до 19 часот.
Од сега забраната за движење за викенд ќе почнува од 15 часот в сабота, а ќе трае до понеделник до 5 часот наутро.

67-годишна возраст  и повеќе за лицатаќе биде дозволено движење од 5 часот наутро до 11 часот наутро.

Сабота лица до 18 години ќе може да излегуваат од 12 до 15 часот.

 


About the author /


Related Articles

Временска прогноза