ДРВОКРАДСТВО? – Сечење на шумата по Радовишка река… Дали се злоупотребува забраната за движење?

Од информации на граѓани, и лично ние се уверивме дека деновите што изминаа од лица или група на граѓани се вршело сечење на младата шума по течението на радовишка река и горниот дел од градот.

Овој дел е прогласен за ризичен дел на Радовиш и е најголемиот проблем и допринесува за поплавување на градот Радовиш при големи врнежи и поројни дождови.

Сакаме преку овие фотографии од име на граѓаните кои ни коментираа и доставија фотографии да упатиме апел до надлежните: полицијата, шумската полиција и други кои се надлежни да превземат нешто во врска со оваа уништување на шумите над градот.

 

КОМЕНТАРИ….

СЛИКАТА НАД РАДОВИШ…

 

 

 About the author /


Related Articles

Временска прогноза