26 НОВИ СЛУЧАИ ВО МАКЕДОНИЈА НА „КОВИД-19“

Министерството за здравство информира дека на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби починаа 4 пациенти; пациентка од Скопје (79г), пациент од Велес (58г), пациент од Прилеп (67г) и уште еден пациент од Скопје (63г).

Денеска во Штип се регистрирани 3 оздравени пациенти од Ковид-19, кои со лесна форма на болеста се лекуваа во домашни услови.

Во изминатите 24 часа се дијагностицирани 26 нови случаи на Ковид-19. По градови: Скопје -4, Куманово – 11, Прилеп – 3, Тетово -4, Велес – 2, Кочани -1 и Пробиштип -1.

Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашата земја изнесува 854 лица. Според местото на живеење, досега се регистрирани во:
 Скопје – 316
 Куманово – 211
 Дебар – 49
 Штип-27
 Прилеп –75
 Тетово – 37
 Струга – 43
 Велес – 32
 Битола –9
 Охрид –4
 Кавадарци – 3
 Гостивар –8
 Гевглелија – 4
 Струмица – 2
 Крива Паланка-3
 Радовиш – 4
 Крушево – 3
 Кочани – 22
 Пробиштип – 2

 About the author /


Related Articles

Временска прогноза