СУБВЕНЦИИТЕ ЗА ТУТУНАРИТЕ ДОСТАПНИ ЗА ПОДИГАЊЕ

Подигањето на парите, информираa од МЗШВ, започна вчера со контролиран режим од страна на МВР. Тутунарите ќе можат да подигнат толку пари колку што им е дозволениот дневен лимит на картичката за 24 часа.

Тие што немаат картички, парите од субвенциите ќе можат да си ги подигнат од денес на шалтерите во банките по азбучен ред, со цел да не се создаваат редици пред банките.

Од денес парите ќе може да си ги земат тутунарите до преизмиња од А до Д. Во среда исплата ќе има за лицата со презимиња кои почнуваат од Ѓ до К. Наредниот ден пари ќе има за земјоделците чие презиме почнува од Л до Р. А во петок од С до Ш.

Во градовите каде има поголем број тутунопроизводители, банките ќе работат со продолжено работно време, по почетокот на полицискиот час.

Субвенциите за тутун се веќе легнати на сметките на тутунарите. Исплатени се над 30 милиони евра на над 19.000 тутунари за ланската реколта.

 


About the author /


Related Articles

Временска прогноза