ДАЛИ ЌЕ ИМА ИЗБОРИ? – ДИК треба да одлучи за одржување на изборите

Државната изборна комисија (ДИК) денеска треба да достави мислење за временските рокови потребни за одржување на изборите до кабинетот на претседателот Стево Пендаровски.

Ова беше договорено откако претседателот Пендаровски ги запозна членовите на ДИК со ставовите на претседателите на политичките партии, по одржаната лидерска средба на која се разговараше за одржувањето на предвремените избори.

 


Related Articles

Временска прогноза