МАКЕДОНИЈА ЈА ДОСТИГНУВА БРОЈКАТА ОД 2000 ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ЛИЦА ОД КОРОНА

 258 тестирања, регистриран е 21 нов случај на ковид, е последната информација која ја добивме. Денес со новите информација најверојатно ќе ја мине и бројката од 2000 дијагностицирани од корона во нашата држава.

Скопје – 725, активни 204, Куманово – 436, активни 35, Дебар – 51, активни 0, Штип-41, активни 6, Прилеп –210, активни 46,  Тетово – 177, активни 82, Струга – 75, активни 8, Велес – 127, активни 41, Битола –28, активни 7, Охрид –23, активни 8.

Кавадарци – 5, активни 0, Гостивар –21, активни 3, Гевгелија – 4, активни 0, Струмица – 3, активни 1, Крива Паланка- 6, активни 0, Радовиш – 4, активни 0, Крушево – 3, активни 0, Кочани – 31, активни 0, Пробиштип – 2, активни 0, Кичево – 2, активни 0, Неготино -10, активни 3 (7 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија) , Демир Хисар – 1, активни 0, Македонски Брод – 2, активни 0, Пехчево- 3, активни 0, Делчево-1, активни 0, Валандово -1, активни 0, Виница – 3, активни 1, Кратово-2, активни 1, Берово-1, активни 0, Свети Николе-1, активни 1.

Досега во земјата се направени вкупно 25528 тестирања на ковид -19.


About the author /


Related Articles

Временска прогноза