ОВР РАДОВИШ СО АКТИВНОСТИ ГО ОДБЕЛЕЖА 7-МИ МАЈ ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА

По повод 7-ми Мај денот а Македонската полиција, а придржувајки се насоките од Владата и Министерството за здравство Одделението за внатрешни работи Радовиш денес спроведат активности со кои на скромен начин се оддбележа овој ден.

На споменикот на загинатите бранители пред полициската станица во Радовиш денес беше положено свежо цвеќе од страна на повеќе делегациии: Делегација на општина Радовиш, делегација на СВР Струмица, свежо цвеќе положија и вработените од ОВР Радовиш и претставници на фамилиите на загинатите бранители.

Активностите за обележување на овој ден продолжија во централното градско подрачје каде што припадници на ПС Радовиш делеа маски на граѓаните за заштита и превенција од вирусот .


About the author /


Related Articles

Временска прогноза