ЧИСТЕЊЕ НА ОТВОРЕНИТЕ ОДВОДНИ КАНАЛИ (Фото)

Прокопување и чистење на отворените одводни канали кај Јаргулица кои се влеваат во Радовишка река. Каналите служат за одводнување на надојдените води кои се создаваат по обилни врнежи и можат да предизвикаат големи штети.


Од општина Радовиш апелираат до граѓаните да се грижат за функционирањето на каналите и укажуваме дека е забрането затрупување, блокирање и узурпација на истите.

 


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза