ГОДИШНА ЗАКУПНИНА ЗА ДРЖАВНО ЗЕМЈОДЕЛСКО ЗЕМЈИШТЕ-рокот за плаќање продолжен

Од МЗШВ информираат дека креираните мерки, коишто ќе овозможат одржливо земјоделско производство, во овој период на глобална пандемија предизвикана од вирусот КОВИД19 се во координација со земјоделците и со сите чинители од секторот земјоделство.

Овозможена е основната цел на земјоделците прво да обезбедат приходи од продажба па потоа да платат закупнина за државното земјоделско земјиште, се продолжи рокот за плаќање на годишната закупнина за државно земјоделско земјиште за 2019 до 12-ти ноември 2020 година. До истиот рок, нема да се врши еднострано раскинување на договорите за закуп на земјоделско земјиште заради неплатена годишна закупнина.

 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови за користење

 

Related Articles

Временска прогноза