ЗАБРАНА ЗА ПОСЕТА НА ГРОБИШТА ВО ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА

Во петок и во сабота е Задушница, кога православните верници ги посетуваат гробовите на своите најблиски и раздаваат храна за душа на покојните.

Се забранува посета на гробишта во цела Македонија, освен за погреби – истакна Министерот Филипче.

Петок се прогласува за неработен ден за сите граѓани.

 


 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза