ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД КОМУНАЛНА ТАКСА ЗА КОРИСТЕЊЕ ЈАВЕН ПРОСТОР ЗА ФИРМИТЕ ВО РАДОВИШ

На претходната седница на Советот на општина Радовиш беше донесена одлука за ослободување од плаќање комунална такса за користење јавен простор.

Оваа одлука стапува на сила и важи за 2020 година, како олеснување/помош за даночните обврзници и последиците кои настанаат од пандемијата со Вирусот Ковид 19. 

Од комунална такса-надомест ќе бидат ослободени фирмите регистрирани како даночни обврсзници во даночниот регистар во општина Радовиш за 2020 година.

 

Информираа од Општина Радовиш

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате

согласност на нaведените Услови за користење


 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза