ПОДЕЛЕНИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИ СЕМЕЈСТВА ВО РАДОВИШ И КОНЧЕ

Црвен крст на Македонија- Општинска организација Радовиш изминатите денови дистрибуираше хуманитарни пакети, обезбедени од страна на донаторите USAID . Пакетите беа со цел намалување на последиците од Ковид19, а се наменети за социјално ранливи семејства во  адовиш и Конче.

Целата активност и дистрибуцијата се работеше од страна на тимови на ООЦК Радовиш согласно списоци добиени од страна на Центрот за социјална работа од Општина Радовиш. 

 

 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови за користење

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза