ПОРАДИ НЕПОВОЛНИ ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ СЕ ОДЛОЖУВА ПРСКАЊЕТО ПРОТИВ КОМАРЦИ

Се известуваат сите граѓани на 10-те општини во Југоисточниот плански регион дека СЕ ОДЛОЖУВА првото прскање против возрасни комарци кое беше предвидено да се изврши на 10 и 11 Јуни 2020 година (среда и четврток) на територијата на сите општини во регионот.

Прскањето се одложува поради неповолни временски услови т.е појава на врнежи во предвидениот период, а за спроведување на планираното прво прскање против возрасни комарци, граѓаните од Југоисточниот регион ќе бидат дополнително известени.

 

Југоисточen плански регион


 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза