СООДВЕТНИ МЕРКИ ЗА ШЕСТ ЛИЦА ОД РАДОВИШ, КОИ НЕ ЈА ПОЧИТУВАЛЕ МЕРКАТА „ЗАДОЛЖИТЕЛНО НОСЕЊЕ ЗАШТИТА НА ЛИЦЕТО“

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (14/15.06.2020) по однос на уредбата за задолжително носење заштита на лицето, евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Струмица 65 лица, од кои 30 на подрачјето на Гевгелија, 19 на подрачје на Струмица, 10 во Валандово и 6 на подрачје на Радовиш не ја почитувале истата и ќе следуваат соодветни мерки.

 Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што не се констатирани непочитувања на мерката.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате

согласност на нaведените Услови за користење.


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза