ПОДИГАЊЕ НА СМЕТ ОД КОНТЕЈНЕРИТЕ НА ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА

Денес ЈП „Плаваја“ беше присутна на Планината Плачковица каде што со специјалното возило за подигање на смет од контејнери се вршеше подигање на сметот од пунктовите лоцирани на планината Плачковица на кои има поставено контејнери и канти за смет.

Оваа подигање на смет беше со претходно известување до имателите на викендици и граѓаните кои имаат објекти на нашата Плачковица доколку имат насобрано отпад да го однесат на посочените локации, со што возилото би го подигнало.

Во апелот беше наведено дека градежен шут и кабаст отпад не треба да се фрла во контејнерите.  

 

 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови за користење

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза