ДОНЕСЕН ПРОТОКОЛ ЗА РАБОТА НА УГОСТИТЕЛСКИTE ОБЈЕКТИ И БАЗЕНИТЕ

Донесен Протокол за работа на угостителски објекти за сместување (хотели и други угостителски објекти за сместување), а ќе започе да важи од понеделник, 22 јуни.

Преку овој протокол се уредуваат процедурите за хотелско-сместувачкиот дел на објектите, потоа препораките и мерките за прием и сместување на гостите, ресторанските процедури, употребата на тоалетите, како и препораките за гостите и за постапување при појава на случај со симптоми на КОВИД-19, – информираа од Владата.

Владата го утврди и го донесе Протоколот за работа на базените за пливачките клубови во Македонија.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате

согласност на нaведените Услови за користење


 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза