УПАТСТВО ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ И ГЛАСАЊЕ НА ЛИЦАТА ВО ИЗЛОЛАЦИЈА ИЛИ ПОЗИТИВЕН ТЕСТ ОД „КОВИД 19“

За Предвремените парламентарни избори 2020 година, ќе можат да го остварат правото на глас и лицата кои се позитивни на Ковид19 или се на домашна изолација.

Пријавувањето за гласање на овие лица може да се направи до 8 јули 2020 година.

Овие лица ќе гласаат на 13 јули 2020 година.

За начинот на пријавување и остварувањето на правото на глас информации можете да најдете на линкот: Упатство

Упатство за пријавување и гласање на лицата кои се во домашен карантин заради позитивен тест на Ковид 19 и лицата на кои им е одредена мерка самоизолација

 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови за користење

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза