ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ ПО ЗЕМЈЕН ПАТ

Трето прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините Струмица, Василево и Радовиш

Се известуваат граѓаните од општините Струмица, Василево и Радовиш дека третото прскање против возрасни комарци ќе се изврши на 31.08.2020 година и 01.09.2020 година, со следниот распоред:

1. На 31.08.2020 година (Понеделник), во период од 20.00 до 02.00 часот во општините Струмица и Василево;

2. На 01.09.2020 година (Вторник), во период од 20.00 до 02.00 часот во општина Радовиш.

 

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот период.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови за користење

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза