ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА НЕДЕЛА НА МЛАДИ НА ЦРВЕНИОТ КРСТ

 Младите на Црвениот крст на Македонија во периодот од 01 -07 Октомври традиционално ја одбележуваат „Неделата на млади“, во која што најчесто секој Клуб на млади организира отворен ден на кој го промовира волонтерството, волонтирањето во клубот на млади и активностите според кои клубот на млади е најпрепознатлив, и на тој начин да ги запознаат потенцијалните волонтери, партнери и граѓаните со истите.

Во клубовите на младите во Црвениот крст се вклучуваат лица до навршени 30 години, а се дел од речиси сите програмски активности кои ги спроведува организацијата.

Имајќи ги во предвид актуелните состојби со Ковид 19, промоциите се случуваат локално преку социјалните мрежи и веб страните од општинските организации и Црвен крст на град Скопје.

 

Црвениот крст


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


About the author /


Related Articles

Временска прогноза