ПОРОЈНИТЕ ВОДОТЕЦИ ПРЕДИЗВИКАА ШТЕТИ И НАНОСИ ОД ВЧЕРАШНОТО НЕВРЕМЕ ВО РАДОВИШКО

Синоќа во ноќните часови општината беше зафатена со интензивни врнежи од дожд кои придонесоа да имаме излевање на поројниот водотек во населеното место Калуѓерица, оштетување на еден од пороите во с. Воиславци, оштетување на премин кон Оравичка река во с. Ораовица и оштетување во градот од десната страна на ул. „Илија Алексов“ кон ул. „Ѓорче Петров“.
Општина Радовиш превзема мерки и активности за санирање на штетите и последиците од невремето – информираат од општината


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

Related Articles

Временска прогноза