СВЕЧЕНОСТ И ПРОГРАМА ПО ПОВОД „97 ГОДИШНИНАТА НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА“ (фото)

Во село Бучим со мала свеченост и програма која беше подготвена од учениците и нивните наставници беше одбележан денот на Република Турција и 97 годишнината од формирањето на современа денешна Турција.

На ова прослава пред присутните свое обраќање имаше Советникот од ТДП кој е по потекло од оваа село Енис Омер, и гостинот од Турција Kasım Alper özdemir. Исто така присутни беа и други поканети гости.

Со свои подготвени рецитали и песни се претставија учениците од подрачното училиште во Бучим.

Инаку оваа скромна и мала прослава беше организирана според протоколите за организација.

 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови
 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза