ДОНАЦИЈА НА СТОЛОВИ ЗА КУЛТУРНИОТ ДОМ ВО КОНЧЕ

Здружението за образование и култура на „Академија на Румели” и “Федерацијата на Балканските Турци”- Едрине преку здружението за спорт и култура “Зија Гокалп”-Конче донираа 40 посетителски и 150 пластични вкупно 190 столови за потребите на културниот дом на општина Конче.

Збратимувањето со Општина Бујуккариштиран од  Турција почна да ги дава своите плодови – информираше Градоначалникот Благој Јованов

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 


  

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза