„СЛИКОВНИЦИ ЗА НАЈМАЛИТЕ“ – 321 ДЕЧИЊА ЌЕ ДОБИЈАТ ПО ЕДЕН СЕТ ОД СЛИКОВНИЦИТЕ

Црвен крст –Општинска организација Радовиш продолжува со дистрибуцијата на сетови сликовници.

Истите се обезбедени од Црвен крст на Македонија преку проект со Светска банка и во соработка со Министерството за труд и социјална политика.
Децата добиваат сет сликовници на својот мајчин јазик, имајќи предвид дека истите се публикувани на македонски, албански, ромски и турски јазик.
До крајот на неделата ке бидат поделени вкупно 321 сета во Општините Радовиш и Конче.

 

ОО Црвен Крст Радовиш

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови

 


  

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза