ОДРЖАНА ЕДУКАЦИЈА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД СПИ-ХИВ/СИДА

На ден 04.12.2020 година, во просториите на ОО Црвен крст Радовиш се одржа врсничка едукација за превенција од СПИ-ХИВ/СИДА.

Предавањето беше од страна на врснички едукатори, при што беа разработени теми за видови на СПИ (сексулно преносливи инфекции), начини на пренесување, заштита и начини на превенција од истите.

ОО Црвен крст Радовиш


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови 
 

 

 

 

Related Articles

Временска прогноза