ТРАДИЦИОНАЛЕН МАРШ ДО СОЛУНСКА ГЛАВА (фото)

На 06. 12. На планината Јакупица се одржа 21 по ред меморијален собир во чест на 4 цата алпинисти кој беа затрупани од лавина во местото на горна Бабина Дупка и кој трагично загинаа.

Поради ситуацијата со короната собирот беше од неофицијален карактер и учесниците мегусебно се организираа со сопствен превоз и собирот беше само еднодневен со што се посети спомен пбележјето и се искачи врвот Солунска Глава 2540 мнв. Кој и беше и нивна цел со што учесниците ја завршуваат

Од Радовиш учествува 4-ца членови кој одадовме почит и зедовме учество. Временските услови со малку снег и магла пропратено со силен ветер. Се вкупно на собирот имаше 20 пчанинари пд повеке градови

 

 

 

 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови 
 

 

 

 

Related Articles

Временска прогноза