21 ДЕКЕМВРИ НЕРАБОТЕН ДЕН

Mинистерството за труд и социјална политика ја информира јавноста дека во согласност со Законот за празниците на РМ, 21 декември 2020 година (понеделник) е неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница во Македонија.

Овој датум се одбележува како Ден на настава на турски јазик.


 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови 
 

 

 

 

 

Related Articles

Временска прогноза