27 СТИПЕНДИИ ЗА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

Дваесет и седум ученици добиваат стипендија од општина Радовиш.

Градоначалник на општина Радовиш Герасим Конзулов донесе одлука за стипендиите на 27 ученици од основното и средното образование за учебната 2020/2021 година. Според Правилникот за доделување на стипендии на ученици од основното и средното образование во кој беа наведени критериумите за избор на учениците и по распишаниот јавен за стипендирање на ученици во основното и средното образование во Радовиш.

Се доделија вкупно 27 стипендии на талентирани ученици од кои, за VI до IX одделение во основните општински училишта во висина од 2,500 ден. како и стипендии на талентирани ученици од I-IV година во средното општинско училиште во општина Радовиш во висина од 3,000 ден. а учениците ја добиваат девет месеци во  учебната година.

 

Извор: radovis.gov.mk

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови 
 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза