СОВЕТОТ ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ПОМОШ И ДОДЕЛИ СРЕДСТВА ЗА САНИРАЊЕ НА ТРГОВСКИОТ „ГЛОБАЛ“

Советниците на општина Радовиш вчера на седницата како предлог од советникот Баже Ужевски  усвои предлог-одлука за доделување средства на солидарниот фонд за опожарениот трговски центар Глобал во Струмица.

Оваа одлука од стана на советниците беше донесен за да се помогне за санирање и враќање во нормална функција на трговскиот центар каде се случи оваа катастрофа пред неколку денови.

Како точка на дневниот ред и дополнување исто така беше предложено и доделување на средства како награда за пожртвуваноста на вротените од ТППЕ Радовиш кои учествуваа во гаснењето на пожарто, и оваа прелог-одлука беше усвоена и донесена.

 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови 
 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза