УСПЕСИ ОД ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО НА БОРАЧИТЕ ОД БК БУЧИМ

Во неделата во организација на Федерацијата на боречки спортови на Македонија во Скопје во салата „Адем Јашари“ беше одржано „Државно изборно првенство за сениори и кадети“ во борење каде што учествуваа голем број на борачи од сите боречки клубови во Македонија, од страна на организаторот беа обезбедени признанија и учество во Репрезентацијата на Македонија.

Бк Бучим имаше прекрасни резултати и успеси:
Резултати по Категории:
Сениори:
Иван Јанев 1 Место Категорија 61кг.
Александар Стојанов 2 Место Категорија 125кг.
Кристијан Крстев 3 Место Категорија 125кг.
Стефан Димитров 3 Место Категорија 74кг.
Марјан Јованов 3 Место Категорија 61кг.
Кадети :
Михајло Илиев 1 Место Категорија 48кг.
Арон Николов 1 Место Категорија 55кг.
Никола Танев 1 Место Категорија 79кг.
Мемет Усеинов 2 Место Категорија 45кг.
Стефан Митев 2 Место Категорија 51кг.
Мартин Иванов 2 Место Категорија 92кг.
Ѓорѓи Ѓорѓиев 3 Место Категорија 55кг.
Спасе Илиев 3 Место Категорија 55кг.
Тимче Јованов 3 Место Категорија 65кг.
Илија Атанасов 3 Место Категорија 82кг.
Кадети-Жени
Зорица Јованова 1 Место Категорија 49кг.
Кристина Горѓиева 2 Место Категорија 61кг.
Благица Тодорова 3 Место Категорија 65кг.

 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


  

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза