ОДРЖАНА ОНЛАЈН ДИСЕМИНАЦИСКА СЕСИЈА ЗА УЧЕНИЦИ ООУ „КРСТЕ П. МИСИРКОВ”

Вчера беше одржана онлајн дисеминациска сесија за 17 ученици од шесто одделение при ООУ „Крсте Петков Мисирков” во Радовиш.

На сесијата присутните слушатели се запознаа со движењето на Црвен крст, настанокот, амблемот, женевските конвенции и дополнителни протоколи како и основните принципи врз кои се темели работата на Црвениот крст.

Сесијата беше спроведена од страна на обучен дисеминатор проф.Новка Велева,истата имаше за цел запознавање на слушателите со организацијата на Црвениот Крст.

 

ОО Црвен крст


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


  

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза