43 ПРЕКРШОЦИ ОД СПРОВЕДЕНАТА АКЦИСКА КОНТРОЛА НАД ВОЗАЧИ КОИ УПРАВУВААТ ВОЗИЛА ПОД ДЕЈСТВО

Во времето од 20.00 часот на 07.02.2021 година до 02.00 часот на 08.02.2021 година на подрачјето на Секторот за внатрешни работи Струмица во кој припаѓа и Радовиш била спроведена акциска контрола над возачи кои управуваат возила под дејство на алкохол. Притоа, биле откриени 43 прекршоци, од кои 13 по акциската контрола и 30 останати прекршоци, кои се соодветно санкционирани.

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (07.02/08.02.2021), по однос на Уредбата за задолжително носење заштита на лицето, евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Струмица 20 лица не ја почитувалe, од кои 7 во Струмица, 6 во Гевгелија, 4 во Радовиш и 3 во Валандово и ќе следуваат соодветни мерки.

СВР Струмица

 

 

*фото Архива


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


  

 

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза