49 РАДОВИШАНИ- ХУМАНИ КРВОДАРИТЕЛИ ОД ДЕНЕШНАТА АКЦИЈА

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА ДОБРОВОЛНАТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Денес во организација на Црвен крст Општинска организација Радовиш и ИТМ Штип во просториите на ООЦК Радовиш се спроведе доброволна крводарителска акција.
На оваа акција доброволно даруваа 49 крводарители, односно собрани се 49 единици крв, а со тоа уште еднаш е докажана хуманоста на граѓаните од Општина Радовиш.
Се надеваме дека барем малку ќе придонесеме во стабилизирање на потребите за крв и крвни продукти на територија на нашата земја, а со тоа и потребите на оваа драгоцена течност ќе бидат задоволени.
Голема благодарност до сите учесници во акцијата, а посебно до крводарителите искажуваат од ОО Црвен крст.

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


  

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза