МУЛТИЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО – “СТАРИ ЗАНАЕТИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ФИЛИГРАНИ”

Вчера во училишниот двор се одржа активност од проектот за Мултиетничка интеграција во образованието – “Стари занаети за изработка на филиграни”.

Во улога на презентер присуствуваше нашата сограѓанка која се занимава со изработка на филиграни Верица Ценева Ефнушева.

Во овој проект учествуваа ученици од македонска и турска националност кои се запознаа со филигранството.


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


 


 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза