НАЈАВА ЗА ИЗГРАДБА НА ДЕТСКИ ПАРК

НА СРЕДБАТА КОНЗУЛОВ- ОМЕР СОГУТ, ПРОГРАМСКИ КООРДИНАТОР НА „ТИКА“ ДОГОВОРЕНА Е ИЗГРАДБА НА ПАРК ВО РАДОВИШ

Герасим Конзулов, Градоначалникот на Радовиш денес оствари средба со со Халим Омер Согут – програмски координатор на Турската агенција за соработка и координација ТИКА.
На средбата се разговараше за интензивирање на соработката помеѓу Општина Радовиш и ТИКА.
Според договореното до крајот на месец јули треба да се изгради нов парк во Радовиш, а исто така Халим Омер Согут беше запознаен со тековните проекти кои Општината ги реализира во турските населени места.

*Општина Радовиш

 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


 


 

 

 

Related Articles

Временска прогноза