ОНЛАЈН ДИСЕМИНАЦИСКА СЕСИЈА ЗА УЧЕНИЦИ ОД ООУ „КРСТЕ ПЕТКОВ МИСИРКОВ”

Вчера беше одржана одржа онлајн дисеминациска сесија за 16 ученици од ООУ „Крсте Петков Мисирков” во Радовиш.
На сесијата присутните слушатели се запознаа со движењето на Црвен крст, настанокот, амблемот, женевските конвенции и дополнителни протоколи како и основните принципи врз кои се темели работата на Црвениот крст.
Сесијата беше спроведена од страна на обучен дисеминатор Проф. Новка Велева,истата имаше за цел запознавање на слушателите со организацијата на Црвениот Крст.

 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


 


 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза