ИСТЕКУВА РОКОТ НА ПОДНЕСУВАЊЕ ГОДИШНИ СМЕТКИ

Рокот за електронско поднесување на годишна сметка до Централниот регистар истекува заклучно со 25.03.2021 година до полноќ.

 

Одлуката беше донесена на пристигнати барања до Регистарот и Владата за пролонгирање на рокот. 

Централниот регистар излезе во пресрет на обврзниците и на сметководителите за продолжување на рокот за поднесување на годишна сметка. Ваквата одлука за пролонгирање на рокот се носи врз основа на состојбата и мерките од Владата за заштита и превенција од вирусот КОВИД-19, а со цел запазување на законските рокови.

 

Согласно податоците од Централниот регистар заклучно со 11 март над 90 отсто од обврзниците веќе ја поднеле годишната сметка. Централен регистар како сервисно ориентирана институција е подготвена да одговори на барањата на своите корисници, во рамките на законските можности.

 


 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


 


 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза