РАСТЕ БРОЈОТ НА РАДОВИШАНИ ИНФИЦИРАНИ СО КОРОНА ВИРУС

Како јавуваат здравствените власти, последно се направени 4.094 тестирања, а регистрирани се 1.293 нови случаи на коронавирусот и тоа во овие градови:

Скопје 626 -Прилеп 88 -Велес 60 -Гостивар, Кавадарци и Битола по 48 -Тетово 46 -Штип 41 -Неготино 36 -Охрид 34 -Струмица 33.

Куманово 28 -Кочани 23 -Радовиш 18 -Гевгелија 17 -Пробиштип 12 -Валандово и Демир Капија по 11 -Кичево 10-Делчево 9 -Струга.

Крива Паланка и Берово по 8 -Крушево 6 -Ресен 5 -Богданци 4 -Свети Николе 3 -Дебар, Виница, Пехчево и Дојран по 1.

 

Пријавени се вкупно 24 почи нати лица, на возраст од 49 – 90 години и тоа:

14 пацие нти од Скопје, од Прилеп – 2 и по едно по ин ато лице се регистрира од Куманово, Битола, Кочани, Неготино, Радовиш, Берово, Богданци и Пехчево.

Дваесет и три пац енти се поч на ти во болн ички услови, додека едно лице е п чи нато во домашни услови.

 

Регистрирани се 339 оздра вен и па циенти од:

Скопје 220 -Прилеп 25 -Гевгелија 14 -Тетово и Велес по 9 -Куманово 8 -Гостивар 7 -Струмица 6 -Крива Паланка и Богданци по 5.

Штип и Битола по 4 -Кичево, Берово и Демир Хисар по 3 -Кавадарци, Кочани, Пробиштип и Виница по 2 -Охрид, Неготино, Свети Николе, Ресен, Радовиш и Кратово по 1 лице.

Досега во земјата се направени вкупно 575.162 тестирања на koronavirusot.

 

Вкупната бројка на КОВИД дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидем ијата изнесува 115.222, бројката на озд равени паци енти е 99.015, на по чин ти е 3.388, а бројот на активни случаи изнесува 12.819.

 

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)

Скопје 51090, активни 6333
Прилеп 6254, активни 866
Куманово 6058, активни 437
Тетово 5863, активни 396
Гостивар 4137, активни 333
Кавадарци 3954, активни 684
Штип 3885, активни 228
Велес 3842, активни 365
Битола 3802, активни 364
Охрид 3655, активни 488
Струмица 2962, активни 232
Струга 2538, активни 169
Кочани 2014, активни 170
Кичево 1845, активни 64
Неготино 1654, активни 437
Гевгелија 1532, активни 300
Свети Николе 1156, активни 43
Крива Паланка 989, активни 136
Ресен 899, активни 100
Дебар 807, активни 13
Радовиш 802, активни 58
Делчево 780, активни 58
Берово 721, активни 70
Пробиштип 609, активни 56
Виница 543, активни 22
Валандово 428, активни 56
Крушево 387, активни 119
Богданци 350, активни 63
Кратово 303, активни 22
Демир Хисар 303, активни 38
Демир Капија 302, активни 69
Македонски Брод 261, активни 9
Пехчево 201, активни 13
Македонска Каменица 194, активни 2
Дојран 102, активни 6.


 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


 


 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза