УСПЕСИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД СОУ „КОСТА СУСИНОВ” РАДОВИШ НА НАТПРЕВАРИТЕ ПО МАТЕМАТИКА

Како и во изминатите, така и оваа учебна 2020/2021 година, учениците бележат успеси на натпреварите по математика.

Започнувајќи со општинскиот натпревар, кој се одржа на 20.02.2021 год. Од нашето училиште учествуваа 11 ученици на општинскиот натпревар и се постигнати следниве резултати:
I година
Зорица Ристова, Сандра Андонова и Симон Пранговски- втота награда
Михаела Тадирова -трета награда
II година
Ана Бибовска – втора награда
Филип Ташков и Стефан Петрушев -пофалница
IV година
Моника Трајанова и Берна Асанова – пофалница

Овие ученици се пласираа и на регионалниот натпревар, кој се одржа на 13.03.2021 год.
Постигнати се следниве резултати:
I год: Михаела Тадирова и Симон Пранговски – трета награда
II год: Ана Бибовска – трета награда
IV год: Моника Трајанова – пофалница
Овие ученици се пласираа на Државниот натпревар кој треба да се одржи на 24. и 25. април на ПМФ Скопје.

 

 

 

*фото Архива


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


 

 


 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза