ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ПОД МОТОТО „ВАШИОТ ПРИЛОГ-ЗНАЧАЈНА ПОМОШ“

Црвен крст -Општинска организација Радовиш од 19-25 април 2021 година во рамки на традиционалната „Недела на солидарност“ организираше хуманитарна акција под мотото „Вашиот прилог-значајна помош“, за таа цел волонтерите на ООЦК Радовиш донираа од пакетите со хигиена донација од Црвената полумесечина од Република Турција и пакети со храна од ООЦК Радовиш, на социјално загрозени семејства.
Акцијата има за цел да се подигне свеста на населението за потребната меѓусебна поддршка, како и да се обезбеди соодветна помош за најранливите категории на население.

 

 

Црвен крст -Општинска организација Радовиш


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза