РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

Православните христијани интензивно се подготвуваат за прославување на најрадосниот христијански празник – Велигден, празникот на Христовото Воскресение.

Од управата на двата храма во Радовиш информираат дека во петок низ центарот на градот Радовиш ќе има Литија со плаштеницата, во сабота ќе се одржи традиционалното вртење околу храмовите – Во известувањето се препорачува да се почитуваат и применуваат мерките за заштита од Ковид вирусот.

 

Со отворени срца, смиреност и радост, верниците гo прославуваат враќањето на Исус Христос од мртвите и победата над смртта, поздравувајќи се со зборовите „Христос Воскресе – Вистина Воскресе!“.


 

 


About the author /


Related Articles

Временска прогноза