РАДОВИШАНИ ХУМАНИ, СОБРАНИ 48 ЕДИНИЦИ КРВ

Вчера во организација на Црвен крст Општинска организација Радовиш и ИТМ Скопје во просториите на ООЦК Радовиш се спроведе доброволна крводарителска акција.

На оваа акција доброволно даруваа 48 крводарители, односно собрани се 48 единици крв, а со тоа уште еднаш е докажана хуманоста на граѓаните од Општина Радовиш.
Се надеваме дека барем малку ќе придонесеме во стабилизирање на потребите за крв и крвни продукти на територија на нашата земја, а со тоа и потребите на оваа драгоцена течност ќе бидат задоволени истакнуваат од Општинска организација Радовиш

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

Related Articles

Временска прогноза