НОВ ОЧЕН ДИЈАГНОСТИЧКИ ЦЕНТАР СИСТИНА ОФТАЛМОЛОГИЈА ВО ШТИП

Најголемата и единствена очна болница со очни дијагностички центри во нашата држава (Битола, Тетово, Гостивар), Систина Офталмологија го отвори четвртиот очен дијагностички центар во Штип.

По повод отворањето на центарот Систина Офталмологија Штип има 50% попуст на сите прегледи кои се вршат таму. Закажете го вашиот преглед телефонски на 032  307 100 или на 071 220 206.

Во очниот центар се вршат сите очни прегледи, дијагностички испитувања и како и третирање на очните состојби. Исто така, предност на оваа болница е што кај пациентите кај кои ќе се препорача операција на очи се препраќаат во хирушкиот центар во Скопје, а тоа го организира медицинскиот персонал од центарот, со што целата процедура е многу олеснета за пациентот.

Во Систина Офталмологија во Штип прегледите ги врши специјалист офталмолог д-р Тодорче Јосев и останати офталмолози од хирушкиот центар во Скопје. Услуги кои се нудат во центарот се:

Очни прегледи за:

  • Возрасни и деца;
 • Катаракта (перде);
 • Одредување диоптрија (ласерска корекција на диоптрија, мултифокални леќи);
  • Итни состојби како повреди на очи, аблација на ретина, крварење во око;
 • Очни проблеми кај лица со дијабет (шеќер);
 • Очен притисок (глауком);
  • Дијагнози како: макуларна дегенерација, дијабетична ретинопатија;
 • Отстранување на јачмен на око и страно тело во око;
 • Страбизам (криви очи);
 • Кератоконус (испакнување на рожницата во вид на конус) итн.

 

Дијагностички испитувања:

  • Преглед на периферија со Голдман;
  • ОЦТ (оптичка кохерентна томографија);
  • Видно поле;
  • Ехографија на око;
  • Биометрија;

 

Интервенции

  • Апликација на инјекции во око (анти-ВЕГФ третман);
  • Отстранување на јачмен на око;
  • Крос-линкинг третман на кератоконус;
  • Организирање и препраќање на пациенти за операции на очи кои се вршат во хирушкиот центар во Скопје.

Локациски се наоѓаат на бул. ЈНА бр.2 во Штип, блиску кафиќот Мурано спроти стадионот во Штип.

За повеќе информации достапни се телефонски на 032  307 100 или на 071 220 206, секој работен ден од понеделник до петок. 

 

Дијагностичкиот центар работи со закажани термини.

 

Кому би му ги довериле вашите очи?

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Временска прогноза