ОД 1 ЈУЛИ ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ ЌЕ СЕ ИЗДАВААТ СО „СЕВЕРНА“

Министерот за внатрешни работи, вчера одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието изјави дека новите пасоши на кои ќе го пишува името „Северна Македонија“ ќе се издаваат од 1 јули.

Во овој момент, рече Спасовски, се пренесуваат податоците на новиот надграден систем. Од понеделник повторно почнуваме со подготовка за издавање на сите документи и истите тие ќе бидат усогласени со Уставот, во делот на новото уставно име, рече Спасовски.


 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 

 


 

 

 

 

 

 

Related Articles

Временска прогноза