ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ВАЖНОСТА НА ПАСОШИТЕ ДО 31 ДЕКЕМВРИ 2021 ГОДИНА

Пасошите кои истекуваат по 31 јули, ќе важат до 31 декември 2021 година. Ова им оди во прилог на нашите граѓани во странство.

„Собранието туку што ги помина измените и дополнувањата на законот за патни исправи на државјаните на Република Северна Македонија со кои на оние граѓани кои им е истечена патната исправа, или истекува после 31 јули, се продолжува рокот на важење на овие документи до 31 декември 2021. Со тоа конечно им се излезе во пресрет на потребите на голем број наши граѓаните кои поради пандемијата, рестриктивните мерки, карантините, и другите отежнати услови, беа спречени навремено да ги продолжат своите документи“, – информираше министерот за надворешни работи, Бујар Османи на Фејсбук.

 

 

*фото Архива


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза