СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО РАДОВИШ ОДБЕЛЕЖАН СО ЧИСТЕЊЕ НА ДИВА ДЕПОНИЈА

Во саботатата во Радовиш беше одбележан Светскиот ден на заштита на животната средина.

Екипи од комуналното претпријатие помогнати од неколку градежни компании работеа и исчистено беше – ѓубре и градежен шут од дивата депонија во близина на Спортската сала во Радовиш.

Акцијата има за цел да ги мотивира граѓани да се грижите за животната средина и да ја заштитуват и унапредуват. Заштитата на животната средина е услов за подобро здравје и поквалитетен живот. Затоа секој граѓанин е подеднакво должен да го штити, чува и унапредува природниот екосистеминформираат надлежните институции.

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза