„ИНСТРУМЕНТАЛНАТА ПЕАЧКА ГРУПА“ НА ФОЛКЛОРНИОТ АНСАМБЛ „КИТКА“ НАСТАПИ НА ФЕСТИВАЛОТ ВО БРВЕНИЦА

Фолклорниот ансамбл „Китка“ од Ораовица учествуваше на Меѓународниот фестивал „Брвеница игра и пее“.

Покрај нашиот ансамбл кој учествуваше со „Инструменталната пеачка група“ на овој реномиран традиционален фестивал учествуваа и голем број на ансамбли од Македонија и гости од Србија.

 

 


 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза