ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА НОВОИЗГРАДЕНИОТ “ПАРК НА ПРИЈАТЕЛСТВОТО”

Aмбасадорот на Република Турција, Хасан Мехмет Секизќок и Градоначалникот Конзулов денес го пушија во употреба новоизградениот “Парк на пријателството” кој е во близина на детската градинка „Ацо Караманов“ и основниот суд во Радовиш.
Овој проект е финансиран од а Турската агенција за соработка и координација-ТИКА.
Благодарност до амбасадорот Секизќок и проектниот координатор на Турската агенција за соработка и координација-ТИКА, Халим Омер Согут за оваа донација, нека биде оваа паркче симбол на пријателството, а е даден со име во спомена на нашиот сограѓанин Тошко Кукутанов – истакнаа од општина Радовиш 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза