ФА „ПОДАРЕШАНИ“ СО УСПЕШЕН НАСТАП НА ИНТЕРНАЦИОНАЛИОТ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ВО ОХРИД

Фолклорниот ансамбл „Подарешани“ (млади) од Подареш викендот што измина учествуваа на фолклорниот фестивал во Охрид „XX International Folklore Dance and Muzic Festival-Competition ,,ALEXANDER THE MACEDONIAN”.

Нашите фолкористи беа гостина на КУД ,,Охриганка”-Охрид, а на фестивалот учествуваа и фолклорни ансамбли од Романија, Бугарија и Македонија. 

 


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Related Articles

Временска прогноза