КРЕАТИВНИ, РАДОСНИ И НАСМЕАНИ ДЕЧИЊАТА ОД РАДОВИШ ПОМИНАА ПРЕКРАСНИ МОМЕНТИ НА ИНТЕГРИРАН КАПМ „РАДОСТИ“ ВО ОХРИД

Изминатата недела ДК„ Невена“ во соработка со своите пријатели го реализираше Креативенот интегриран капм РАДОСТИ, Охрид.

Креативни, радосни и насмеани дечињата го поминуваа секој ден, а навечер богата програма и голем број на активности, со прошетка до комплексот “Св. Наум”, утринска прошетка до Св Стефан, а исто така дечињата имаа задоволство да бидеат домаќини на првата промоција на книгата „Борко брзозборко“ од Ксенија Маказлиева Трајчева .

Исплетовме мрежа на пријателство помеѓу децата од Радовиш, Струмица и Штип. Се роди можеби и некоја симпатија, затоа ќе читаме во творбите кои нашите летувалци ги создаваа. ДК „Невена“ продолжува да биде активна цело лето, на сите летувалци и соработници од срце им благодариме. Со љубов тимот на ДК„Невена“ За свет со еднаквост за сите за насмевка на секое детско лице – информираат од ДК „Невена“ Радовиш.

 

 

 

Фото: ДК „Невена“ Радовиш


 

Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза