СРЕДА „8 СЕПТЕМВРИ“ ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА НА МАКЕДОНИЈА -НЕРАБОТЕН ДЕН ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ

8 Септември – Ден на независноста на Македонија, е во среда, а државниот празник е неработен ден за сите граѓани. Покрај него, до крајот на годината остануваат уште неколку неработни денови за сите граѓани на нашата земја.


За сите граѓани
11 октомври, Ден на народното востание;

23 октомври, Ден на Македонската револуционерна борба;

8 декември, Св. Климент Охридски;

За граѓаните од католичка вероисповед
1 ноември, Празникот на сите светци;
25 декември, првиот ден на Божиќ;

За граѓаните припадници на албанската заедница
22 ноември, Ден на албанската азбука;

За граѓаните припадници на еврејската заедница
28 септември, Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур;

За граѓаните припадници на бошњачката заедница
28 септември, Меѓународен ден на Бошњаците;

За граѓаните припадници на турската заедница
21 декември, Ден на наставата на турски јазик.

 

*фото Архива


Преземањето содржини и фотографии од порталот RadovisNews.mk значи дека давате согласност на нaведените Услови


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Временска прогноза